بازدیدها: 2204

کاربردهای نرم افزار ایلوستریتور

Illustrator software applications

در این مقاله کاربردهای مختلف نرم افزار ایلوستریتور را با هم بررسی می کنیم تا گستره استفاده از آن را درک کنید. با نمونه های تصویری قابلیت های مختلف این نرم افزار وکتور را به شما نشان می دهیم.

نوشته: علیرضا دانافر

همچنین در ویدئو زیر شما می توانید با کاربردهای نرم افزار ایلوستریتور آشنا شوید:

آنچه در این مقاله می خوانید:

✅ اهمیت نرم افزار ایلوستریتور چیست؟

✅ ویژگی ها و اهمیت نرم افزارهای وکتور چیست؟

✅ کاربردهای نرم افزار ایلوستریتور چیست؟

اهمیت نرم افزار ایلوستریتور چیست؟

برخی از طراحان با انتخاب اشتباه نرم افزار برای اجراء پروژه های خود زمان زیاد و کیفیت بالای پروژه را از دست می دهند. اگر شما به عنوان طراح بدانید، کدام پروژه با چه نرم افزاری سریع تر، راحت تر و با کیفیت بالاتری اجرا می شود، می توانید در روند کاری خود رشد قابل توجهی را شاهد باشید. ما در این بخش توضیحاتی درباره نرم افزار ایلوستریتور به شما می دهیم تا بتوانید جنبه های مختلف کار با ایلوستریتور را درک کنید.

اهمیت نرم افزارهای وکتور

نرم افزار های وکتور بر اساس الگوریتم های ریاضی خروجی می دهند و این یکی از ویژگی های بسیار عالی این نرم افزار هست. به دلیل کیفیت بی نهایت، خروجی های کاربردی، تعامل با نرم افزار های دیگر و … نرم افزار های وکتور از کاربردی ترین ها هستند. یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین نرم افزار های وکتور دنیا ادوب ایلوستریتور (adobe illustrator) است. نرم افزار ایلوستریتور مثل فتوشاپ، افتر اافکت، پریمیر پرو، ایندیزاین، لایت روم و … از خانواده نرم افزارهای شرکت Adobe است.

برای درک بهتر تفاوت این نرم افزار با نرم افزار های رستر مقاله ای با عنوان تفاوت رستر و وکتور را می توانید مطالعه کنید.

نرم افزار ایلوستریتور از پایه ای ترین نرم افزار طراحی و تصویرسازی است و در کنار فتوشاپ مثل دو بازوی دست در کنار هم استفاده می شوند.  اگر شما در زمینه های مختف طراحی فعالیت می کنید باید از این دو نرم افزار بصورت هماهنگ بتوانید استفاده کنید.

در مقاله ای با عنوان تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور می توانید آشنایی بیشتر با این دو نرم افزار داشته باشید.

دوره آموزش جامع نرم افزار ایلوستریتور

کاربردهای نرم افزار ایلوستریتور

نرم افزار ایلوستریتور کاربردهای متنوعی را در بازار کار دارد. در ادامه بصورت تصویری به برخی از اصلی ترین کاربردهای این نرم افزار می پردازیم.

طرح های ایلوستریتور - تصویرسازی در ایلوستریتور

تصویرسازی با ایلوستریتور:

ترجمه Illustration به معنی تصویرسازی است و اگر به نام نرم افزار ایلوستریتور (adobe illustrator) توجه کنیم می توانیم درک کنیم که اساسا این نرم افزار جهت تصویرسازی، برنامه ریزی و اجرا شده است. اکنون یکی از نرم افزار های تخصصی تصویرسازان مخصوصا افرادی که در زمینه دیجیتال پینت یا نقاشی دیجیتال فعال هستند همین نرم افزار ایلوستریتور است. تنوع تصویرسازی در این نرم افزار بسیار بالا است که در تصویر، تنها نمونه هایی از آن را مشاهده می کنید. در قسمت محصولات ویدئویی آموزش های مناسبی برای آموزش تصویرسازی با ایلوستریتور برای شما آماده شده است.

CMYK color mode مدل رنگی CMYK تفاوت RGB و CMYK در فتوشاپ variety of color modes in Photoshop

طراحی کاراکتر با ایلوستریتور :

طراحی کاراکتر در ایلوستریتور همانند تصویرسازی یکی از تخصصی ترین کاربردهای این نرم افزار است. بسیاری از تصویرسازان از این نرم افزار برای طراحی کاراکتر های خود استفاده می کنند. با توجه به امکانات گسترده ای که این نرم افزار در زمینه تنالیته های رنگی در اختیار تصویرساز قرار می دهد می توان گفت یکی از قدرتمند ترین نرم افزار ها در زمینه طراحی و اجرای کاراکتر است. در قسمت محصولات ویدئویی آموزش های مناسبی برای طراحی کاراکتر در ایلوستریتور برای شما آماده شده است.

طراحی لوگو با ایلوستریتور

طراحی لوگو با ایلوستریتور :

از نرم افزارهای کاربردی برای گرافیست ها ایلوستریتور است. و از زمینه های تخصصی دیگر ایلوستریتور (adobe illustrator) طراحی انواع لوگو و آیکون ها و پیکتوگرام ها است. با توجه به قابلیت های عالی این نرم افزار برای ایجاد فرم های ساده و یا پیچیده از مورد علاقه ترین نرم افزار ها برای گرافیست ها است. البته اینکه نرم افزار ایلوستریتور می تواند خروجی های با فرمت های مختلف و با کیفیت عالی ارائه بدهد از دلایل اجرای بسیاری از آثار گرافیکی با این نرم افزار است. ایلوستریتور می تواند خروجی هایی مثل EPD، PDF، PSD، PNG، JPG و … را ارئه بدهد. یکی از عواملی که کاربرد این نرم افزار را در بین طراحان بسیار رایج کرد لینک بودن با نرم افزار های دیگر هم خانواده Adobe است.

LAB color mode مدل رنگی LAB تفاوت RGB و CMYK در فتوشاپ variety of color modes in Photoshop

طراحی هویت بصری با ایلوستریتور :

از زمینه های بسیار کاربردی می توان به طراحی هویت بصری برای برند های مختلف است. کیفیت بی نهایت نرم افزار ایلوستریتور (adobe illustrator) این نرم افزار را در این زمینه نیز بسیار کاربردی کرده است. نمونه هایی از طراحی هویت بصری را می توانید در تصویر ببینید.

طراحی بسته بندی با ایلوستریتور

طراحی بسته بندی با ایلوستریتور :

تقریبا بدون نرم افزار ایلوستریتور کار یک گرافیست در بازار غیرممکن یا بسیار سخت است. از زمینه هایی که می توانید از از ایلوستریتور استفاده کنید طراحی ظاهر بسته بندی است. بسیاری از طراحی های بسته بندی که شما در بازار می بینید یا تماما و یا بخش عمده ای از آن با ایلوستریتور اجرا شده است.

طراحی قالب بسته بندی با ایلوستریتور

طراحی قالب بسته بندی در ایلوستریتور :

یکی از اساسی ترین بخش های طراحی یک بسته بندی، طراحی تیغ و قالب آن است. در صورتی که تجربه در طراحی تیغ برای بسته بندی داشته باشید باید بدانید که این طراحی، حتما باید با نرم افزار وکتور و بصورت خطی اجرا شود. در ادامه نمونه طراحی تیغ قالب بسته بندی که با ایلوستریتور (adobe illustrator) اجراشده را می بینیم.

ساخت اینفوگرافی با ایلوستریتور

ساخت اینفوگرافیک با ایلوستریتور :

بصری سازی اطلاعات یا همان طراحی اینفوگرافیک از شاخه های طراحی است که در سال های اخیر بسیار کاربردی شده است. به دلیل نیاز به ساده سازی فرم ها و کیفیت های خطی، ایلوستریتور (adobe illustrator) از نرم افزار های تخصصی برای طراحی اینفوگرافی است. شما می توانید با استفاده از این نرم افزار انواع متنوعی از اینفوگرافی ها را در مدت زمان مناسبی طراحی کنید که سرعت اجرای ایده ها در آن بسیار بالا است.

در مقاله هایی با عنوان اینفوگرافیک چیست؟ و آموزش طراحی اینفوگرافیک  و تاریخچه اینفوگرافیک چیست؟ می توانید آشنایی بیشتر با اینفوگرافی داشته باشید.

طراحی وبسایت و اپلیکیشن با ایلوستریتور

طراحی وبسایت و اپلیکیشن در ایلوستریتور :

از دیگر ویژگی های بسیار کاربردی ایلوستریتور خروجی بر اساس تک تک اشکال طراحی شده در این نرم افزار با پسوندی مثل PNG است. این ویژگی بعلاوه استفاده از رنگ ها و تنالیته های مناسب می تواند از دلایل محبوبیت این نرم افزار در طراحی اپلیکیشن ها و وبسایت ها باشد. همه المان های یک وبسایت مثل کلید ها، منوها، خطوط، سطوح، آیکون ها و … همه می توانند به راحتی در ایلوستریتور اجرا شوند.

طراحی پارچه و لباس با ایلوستریتور

طراحی پارچه و لباس با ایلوستریتور :

ایلوستریتور با توجه به خروجی های وکتور و کیفیت بالای آن جهت شابلون سازی های حرفه ای در چاپ بر روی پارچه استفاده می شود. البته در گذشته معمولا از نرم افزار کورل دراو (Corel Draw) استفاده می شد. همچنین در ساخت و برش الگوهای لباس و یا پرزنت های طراحی لباس نیز می توان از این نرم افزار استفاده کرد. شما اگر در صنعت طراحی پارچه، مُد و فشن، طراحی لباس و … فعالیت می کنید، نرم افزار ایلوستریتور می تواند از کاربردی ترین نرم افزارها برای شما باشد.

طراحی برای موشن گرافیک

طراحی برای موشن گرافیک :

زیر ساخت بسیاری از موشن گرافیک های دو بعدی معمولا در نرم افزار وکتور ساخته می شود و پس از آن در نرم افزارهایی مثل افتر افکت متحرک می شود. توجه داشته باشید که دانستن نرم افزار های پایه مثل فتوشاپ و ایلوستریتور (adobe illustrator) می تواند تاثیر بسیار اساسی در اجرای پروژه هایی که با نرم افزار های دیگر می خواهید انجام دهید داشته باشند. مثل کار با افتر افکت، ایندیزاین و نرم افزار های دیگر. در تصویر زیر تصاویر بخش هایی از یک کار موشن گرافیک را می بینید که طراحی اولیه فرم ها در ایلوستریتور ساخته و در افتر افکت متحرک سازی شده است.

استفاده ایلوستریتور در صفحه آرایی

استفاده ایلوستریتور در صفحه آرایی :

اگر شما توسط نرم افزار تخصصی صفحه آرایی یعنی ادوب ایندیزاین (Adobe indesign) کار کرده باشید به احتمال زیاد، طراحی مجلات، بروشور، کاتالوگ و … را انجام داده اید. در صفحه آرایی و چیدمان ها عناصر مختلفی مورد نیاز شما بوده است مثل: آیکون ها، تصویر سازی ها و یا فرم های گرافیکی که اجرای آنها در نرم افزار ایلوستریتور (adobe illustrator) بسیار راحت تر است. لینک بودن نرم افزار ایلوستریتور و ایندیزاین در صفحه آرایی و تغییرات سریع در طرح ها و فرم ها بسیار کاربردی است.

استفاده ایلوستریتور در طراحی پانچ کاشی و سرامیک

استفاده ایلوستریتور در طراحی کاشی و سرامیک :

یکی از کاربردهای نرم ایلوستریتور (adobe illustrator) طراحی فرم پانچ های کاشی و سرامیک است. طراحی پانچ ها باعث ایجاد فرم های خاصی در کاشی و سرامیک می شود که تنوع بسیاری از این کاشی ها به دلیل طراحی پانچ خاص آن ها است.

  • گستره کاربرد نرم افزار ایلوستریتور محدود به مواردی که در این مقاله ذکر شد نمی باشد و این نرم افزار می تواند بسته به نیاز کاربردهای بسیار بیشتری داشته باشد. 
  • اگر کاربردهای جالبی از این نرم افزار را می دانید در بخش نظرات همین صفحه برای دوستان خود به اشتراک بگذارید. 
  • همچنین در صورت علاقه به آموزش نرم افزار ایلوستریتور می توانید از دوره آموزشی پروژه محور ایلوستریتور نیز استفاده کنید.

گروه آموزشی آکودان دوره آموزش ایلوستریتور خودرا با کیفیت بسیار بالایی برای شما ارائه داده است که می توانید با کلیک محتوای این پکیج آموزشی ایلوستریتور را ببینید.

دوره آموزش جامع نرم افزار ایلوستریتور

نظرات خود را ارسال کنید

جدیدترین آموزش های ایلوستریتور
دانلود جدیدترین موکاپ ها
دانلود ویدئوهای آموزشی مرتبط
جدید ترین آموزش های فتوشاپ

کیفیت آکودان:

رسالت آکودان:

صفحات پربازدید:

شبکه‌ اجتماعی:

اطلاعات تماس:

تلفن: 03536289109

ایمیل: info@iakodan.com