بازدیدها: 1728

نحوه قیمت گذاری طراحی

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

همیشه دیزاینرها، عکاسان، تصویرسازان ، طراحان و … در قیمت گذاری آثار خود و نحوه اعلام قیمت طراحی به مشتریان مشکلات فراوانی دارند. یا اینکه توانایی ارزش گذاری آثار خود را از نظر قیمتی ندارند. همچنین قیمت مورد نظر خود را چطور به مشتری اعلام کنند. از دیگر مشکلات طراحان این است که نمی توانند مبلغ اعلامی به سفارش دهنده را بصورت کامل دریافت کنند. در این مقاله می خواهیم نحوه قیمت گذاری طراحی و عوامل تاثیر گذار بر قیمت طراحی را برای شما شرح دهیم. البته می توانید این توضیحات را در ویدئو نیز مشاهده کنید.

نوشته: علیرضا دانافر

آنچه در این مقاله می خوانید:

✅ تفاوت قیمت گذاری کالا و طراحی

✅ درک جایگاه کیفیت طراحان

✅ انواع روش های قیمت گذاری طراحی چیست؟

✅ عوامل تاثیرگذار در قیمت طراحی چیست؟

✅ شیوه اعلام قیمت طراحی به سفارش دهنده

ویدئو بخش اول:

نحوه قیمت گذاری طراحی

تفاوت قیمت گذاری طراحی و کالا

قبل از اینکه وارد موضوع اصلی شویم واجب است که بدانید که آثار طراحی و آثار هنری را نمی توان بر مبنای وزن، اندازه و تعداد و … قیمت گذاری کرد. حتی در خیلی از موارد مثل طراحی گرافیک و طراحی وبسایت و … اثر فیزیکی هم به مشتری ارائه نمی شود بلکه صرفا یک فایل مجازی مثل طراحی لوگو، بسته بندی، سایت و … به مشتری تحویل داده می شود. از نظر قیمت گذاری معمولا کالاهایی که فیزیکی و ملموس هستند برای سفارش دهنده قابل درک و قابل قبول تر است.

پس باید بپذیریم زمانی که سفارش دهنده با یک اثر بدون وزن و حجم و مقیاسی برای نشان دادن ارزش آن وجود ندارد، قیمت گذاری کمی سخت تر است. اگر به عنوان یک طراح مشغول به فعالیت هستید حتما تکنیک های نشان دادن ارزش آثار خود را به سفارش دهنده را فرا بگیرید چرا که نیاز است سفارش دهنده ارزش آثار شما را بداند. قبل از سفارش دهنده، شما باید برای خود، زمان، آثارتون ارزش قائل باشید.

شما باید به عنوان طراح ارزش کار خود را نشان دهید نه اینکه صرفا بگویید. این کار می تواند با معرفی و رزومه مناسب، نوع پرزنت یا ارائه طراحی شما، کیفیت کار، لحن بیان، شیوه برخورد با سفارش دهنده، داشتن بریف خلاق (Creative Brieff) قبل از استارت پروژه، رعایت زمانبندی مناسب و … صورت بگیرد.

شیوه قیمت گذاری طراحی

جایگاه کیفی طراحان

برای اینکه بتوانیم نحوه قیمت گذاری در طراحی را بهتر توضیح دهیم باید بدانیم که در کدام طبقه از طراحان قرار داریم. معمولا طراحان از نظر کیفیت به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

1- طراحان مبتدی: تازه وارد بازار کار شده اند و تجربه اندکی دارند و درحال آزمون و خطا هستند و همچنین هزینه و قیمت و کیفیت پایینی دارند. این دسته از طراحان معمولا همیشه از نظر قیمتی با سفارش دهنده درگیر هستند.

2- طراحان نیمه حرفه ای: طراحانی که تجربه بازار کار دارند و مشتریان خود را بطور معمول اداره می کنند.

3- طراحان حرفه ای : در بالاترین سطح هستند. ویژگی این دسته از طراحان این است که نه تنها در طراحی بلکه در تمامی مراحل حرفه ای برخورد می کنند.

مراحل انجام سفارش طراحی شامل موارد زیر است:

داشتن معارفه و رزومه حرفه ای

برخورد با مشتری و سفارش گیری حرفه ای

دریافت پیش پرداخت مناسب

تهیه دیزاین بریف خلاق مناسب

تعیین زمانبندی مشخص و مناسب

تعیین قیمت و مشخص کردن نحوه پرداخت

درک مناسبی از کیفیت و ارزش کار خود دارند

حساسیت و اطمینان بالایی برای آثار خود دارند

پرزنت حرفه ای برای آثار خود دارند

پس با توجه به این دسته بندی نتیجه می گیریم هرچه شما حرفه ای تر باشید از نظر قیمت گذاری نیز ارزشمند تر و حرفه ای تر عمل خواهید کرد.

البته دسته های دیگری هم می تواند در قیمت گذاری تاثیر گذار باشد مثلا شما در یک فریلنسر هستید یا در یک استودیو طراحی فعالیت می کنید و یا اینکه در یک آژانس تبلیغاتی و … .

عوامل تاثیرگذار در قیمت طراحی چیست؟

5 عامل اساسی تاثیر گذار در قیمت گذاری طراحی

1- پیشینه، تجربیات و تخصص های کاری: هرچقدر در حیطه های تخصصی تجربه بیشتری داشته باشید ارزش شما بالاتر است. بطور مثال اگر شما یک کفش را از یک برند ناشناخته خواسته باشید بخرید بسیار ارزان تر از کفش های برند هایی مثل آدیداس و نایک است. دلیل آن تجربه، تخصص و برندسازی و پیشینه قوی این تولید کنندگان است.

2- زمانبندی پروژه: برای اجرای این پروژه چقدر زمان نیاز است. مثلا یک معمار برای طراحی یک ساختمان معمولی زمان کمتری باید بگذارد تا طراحی یک برج یا ساختمان چندین طبقه. این موضوع می تواند یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت گذاری طراحی باشد.

3- ویژگی های سفارش (تیراژ، تعداد مخاطب، ارزش پروژه و …): برای توضیح این موضوع باز هم مثالی در زمینه معماری، اگر شما یک ساختمان یک طبقه را طراحی می کنید و یا یک ساختمان چندین طبقه از نظر وسعت کار بسیار با هم متفاوت است پس قیمت گذاری هم متفاوت است. و یا اینکه از نظر ارزش یک ساختمان لوکس را طراحی می کنید یا یاختمان معمولی که یک ساختمان لوکس حساسیت و مطمئنا قیمت طراحی متفاوتی دارد. پس توجه به ویژگی های سفارش می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

4- گستره انتشار پروژه: بطور مثال اگر شما یک گرافیست هستید و قیمت طراحی برای یک رویداد محلی کوچک کار انجام می دهید بسیار متفاوت است تا اینکه برای یک رویداد بین المللی طراحی کنید.

5- کیفیت طرح و شیوه پرزنت طرح: خیلی از طراحان آثار خوبی را طراحی می کنند ولی عدم آشنایی و دقت برای پرزنت پروژه می تواند لطمه شدیدی به قیمت و حتی تایید شدن طرح داشته باشد. اگر میخواهید با نکات اساسی درباره نحوه پرزنت طراحی بدانید بروی این لینک کلیک و فایل تصویری را مشاهده کنید: ۵ نکته اساسی برای پرزنت طراحی

در مجموع آگاهی و استفاده از این پنج ویژگی می تواند کمک بسیاری به شما در قیمت گذاری و اعلام قیمت طراحی به سفارش دهنده داشته باشد.

ویدئو بخش دوم:

شیوه های اعلام قیمت به سفارش دهنده

نحوه اعلام قیمت طراحی به سفارش دهنده

1- داشتن تعرفه: تعرفه می تواند از صنف مربوطه خود داشته باشید و از آن به عنوان سند و پایه قیمت استفاده کنید. اگر هم که تعرفه ای از صنف خود ندارید می توانید این تعرفه را خودتون طراحی کنید. برای دانلود نمونه تعرفه در زمینه طراحی و تبلیغات بروی لینک مقابل کلیک کنید: تعرفه طراحان گرافیک ایران

2- پیشنهاد پکیج: اگر بتوانید یک مجموعه سفارش را در قالب یک پکیج به مشتری ارائه دهید می تواند ذهنیت بسیار مناسبی را در ذهن سفارش دهنده ایجاد و او را ترغیب به همکاری با شما بکند.

3- اعلام قیمت بصورت زمانی: در این نوع قیمت دهی شما بصورت ساعتی یا روزانه مبلغی را مشخص و شروع به همکاری می کنید. این نوع قیمت معمولا برای طراحان غیر حرفه ای است. طراحان حرفه ای معمولا تعداد پروژه های بالا در زمان کوتاه تری انجام و مبلغ های بالا تری دریافت می کنند. البته این نوع قیمت گذاری برای برخی از سفارش دهندگان و طراحان مناسب تر است.

4- قرار داد ماهیانه: این نوع اعلام قیمت بیشتر برای طراحانی که علاقه مند به استخدام هستند مناسب است. البته برخی از پروژه ها می تواند از این نوع قراردادها باشد، مثل طراحی و مدیریت سایت، اپلیکیشن، پیج ها در فضای مجازی، پروژه های معماری بزرگ و … .

5- پیشنهاد بازه قیمت: این نوع قیمت دهی می تواند برای طراحانی که در ابتدای فعالیت های خود هستند و در قیمت دهی شک دارند و می خواهند در هرصورت مشتری را جذب کنند و قیمت مناسبی هم ارائه دهند مناسب است. مثلا اگر شما برای طراحی یک وبسایت می خواهید اعلام قیمت کنید می توانید یک بازه قیمتی را مشخص و عواملی را برای بازه بالا و پایین قیمت مشخص کنید.

نکته آخر که میخوام خدمتتون اعلام کنیم این است که سعی کنید در جنبه های مختلف روی خود کار کنید تا تبدیل به یک طراح حرفه ای بشوید. این موضوع به شما کمک می کند تا نهایتا قیمت های شخصی تون رو داشته باشید و با اعتماد به نفس بالا به مشتری اعلام کنید.

سوالی دارید از ما بپرسید

منتظر نظرات شما درباره مقاله نحوه قیمت گذاری طراحی هستیم لطفا در بخش نظرات بنویسید.

مقالات بیشتر

مطالب مرتبط: 

✅ تعرفه رسمی آثار طراحان گرافیک ایران

✅ ویدئو آموزشی 5 نکته اساسی برای پرزنت طراحی

✅ دوره آموزش دیزاین بریف (تفهیم نامه طراحی)

✅ نحوه رزومه نویسی و پورتفولیو طراحان

✅ نحوه گسترش کسب و کار طراحی

…………………………………………………………………………………………

جهت آگاهی از دوره های دیگه کلیک کن.

جهت مطالعه مقالات آموزشی در وبسایت کلیک کن

راستی جهت آگاهی از مطالب آموزشی مختلف آکودان، در اینستاگرام و کانال تلگرام ما عضو شوید:

اینستاگرام: کلیک کنید AKODANSCHOOL@

تلگرام: کلیک کنید AKODANSCHOOL@

نظرات خود را ارسال کنید

جدیدترین آموزش های ایلوستریتور
دانلود جدیدترین موکاپ ها
دانلود ویدئوهای آموزشی مرتبط
جدید ترین آموزش های فتوشاپ

کیفیت آکودان:

رسالت آکودان:

صفحات پربازدید:

شبکه‌ اجتماعی:

اطلاعات تماس:

تلفن: 03536289109

ایمیل: info@iakodan.com